Citrusgel
Werkwijze citrusgel:
Citrusgel kun je inzetten als een mooie component van je dessert, bijvoorbeeld in het recept Dessert de Tricolore. Benieuwd naar alle componenten van het Dessert de Tricolore? Ga naar het volledige recept met alle componenten.
- Breng alles aan de kook en laat 2 minuten doorkoken
- Stort de vloeibare massa op een GN plaat en plaats in de koeling
- Als de gel is gestold dan kun je hier vormpjes uitsteken
- Een heel ander effect krijg je als je de gel in de keukenmachine deels kapot draait tot een ijskristallen structuur
Citrusgel kun je inzetten als een mooie component van je dessert, bijvoorbeeld in het recept Dessert de Tricolore. Benieuwd naar alle componenten van het Dessert de Tricolore? Ga naar het volledige recept met alle componenten.
Tip
Varieer met smaak en kleur door andere soorten fruitpuree te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij de groothandel.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Ingrediënten:
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- GN plaat
- Keukenmachine (optioneel)
Ingrediënten:
- 100 g Citrus puree
- 200 g appelsap
- 50 g suiker
- 4 g agar