Cheesecake zomerfruit slice
Het recept cheesecake zomerfruit slice is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: zomerfruit crumble, aardbeienroomsoesjes en cheesecake zomerfruit slice.
Voorbereiding:
Voorbereiding:
- Verwarm de over voor op 160 °C (elektrische oven), 140 °C (heteluchtoven)
- Smelt de boter in een kleine steelpan
- Neem de boter van het vuur en roer de kruimelbodemmix er doorheen
- Bedek de bodem van de taartvorm (voorzien van bakpapier) gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet ca. 10 minuten in de koelkast
- Laat het fruit goed uitlekken in een vergiet of zeef
- Roer de Monchou glad in de keukenmachine, op lage stand
- Meng de Monchou met de crème fraiche tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen)
- Voeg eieren en de cheesecakemix toe en meng gedurende 1/2 minuut op lage stand tot een gladde massa
- Voeg de vlierbloesemsiroop toe
- Giet de helft van de massa over de kruimelbodem in de ingevette springvorm
- Bestrooi met het uitgelekte fruit en overgiet met de rest van de Monchou mix
- Bak de Cheesecake 50-60 minuten op 140°C
- Laat de Cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1½ uur) op een rooster en plaats deze daarna minimaal 1½ uur in de koelkast of 45 minuten in de vriezer
- Haal de taart uit de vorm
- Snijd de taart in kleine blokjes van 3,5 cm bij 3,5 cm
- Garneer naar inzicht met vers zomerfruit
- Serveer de 3 elementen op 1 bord
- Garneer de verschillende onderdelen met vers zomerfruit
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Disposable bakvorm


Dr. Oetker Professional Mix voor kruimelbodem


Dr. Oetker Professional Mix voor cheesecake
Allergenen




Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Laat het bevroren zomerfruit goed uitlekken.Tip
De cheesecake kan ingevroren worden voor 1 maand en is wanneer deze is afgedekt 4 dagen houdbaar in de koeling.Tip
Zet de afgebakken cheesecake in de vriezer om strakke blokjes te kunnen snijden.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm.
- Vetvrij (bak)papier
- Keukenmachine
- 750 g Dr. Oetker Professional kruimelbodemmix.
- 225 g boter (gesmolten)
- 400 g Dr. Oetker Professional cheesecakemix.
- 800 g roomkaas (bijv. Monchou)
- 500 ml crème fraîche
- 8 eieren
- 20 ml vlierbloesemsiroop
- 300 g diepvries zomerfruit (ontdooid)
- 400 g vers zomerfruit zoals: aardbeien, aalbesjes, frambozen en bramen