Cheesecake noten met stoofpeer
Recept van onze ambassadeur Didier Besnard
Werkwijze bodem:
Werkwijze bodem:
- Bestrooi de deegplak met kristalsuiker en bak af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is
- Laat afkoelen
Werkwijze vulling:
- Meng de crème fraîche en de roomkaas totdat dit een homogene (gladde) massa is
- Meng de eieren en de cheesecakemix erdoor
- Hak de noten en meng deze samen met de hazelnoot siroop door de vulling
- Stort het mengsel bovenop de bodem en bak de taart 50 /60 minuten af op 140 °C.
- Water, suiker, karamel siroop en agar aan de kook brengen
- Af laten koelen in de koelkast
Afwerking:
- Snijd de cheesecake in rechthoekige stukken (ca. 21st.)
- Werk af met de gelei en decoreer met noten
- De cheesecake kan ingevroren worden voor 1 maand en is wanneer deze is afgedekt 4 dagen houdbaar in de koeling
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor cheesecake


Koopmans Professional Harde wenerdeeg


Dr. Oetker Professional Disposable bakvorm
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Serveer de cheesecake met een stoofpeertje en eventueel een paar blaadjes Vene Cress.
Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5cm x 28,5cm (of 1/2 GN)
Cheesecake:
- 450 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg
- 800 g roomkaas (bijv. MonChou)
- 500 g crème fraîche
- 8 eieren
- 200 g noten
- 12 el hazelnoot siroop
- 300 ml water
- 150 g suiker
- 3 g agar
- 3 el karamelsiroop