Cheesecake met Rood Fruit
Vulling:
- Bekleed de bakvorm met vetvrijpapier
- Prik het deeg met een vork of korstdeegrol
- Doe het deeg in de bakvorm en bestrooi de plak deeg met poedersuiker, bak af op 160 °C totdat deze mooi bruin en knapperig is. Laat afkoelen.
- Klop de roomkaas in een kom glad met een mixer op de laagste stand. Meng dit met de crème fraîche tot een glad mengsel.
- Voeg de eieren en de mix toe en meng gedurende een 1/2 minuut op de laagste stand tot een gladde massa.
- Stort het mengsel bovenop de bodem en bak de taart ca. 50 /60 minuten af op 140 °C.
- Water, suiker, sap en zeste met de agar aan de kook brengen.
- Laat afkoelen.
- Snijd de cheesecake met een warm en schoon mes in 21 stukken.
- Bestrijk deze met de citrusgel en decoreer naar eigen inzicht.
- Cheesecake kan een maand lang, zonder decoratie, ingevroren worden, het ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaart worden.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Disposable bakvorm


Dr. Oetker Professional Mix voor cheesecake


Koopmans Professional Harde wenerdeeg
Allergenen






Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Bodem:- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5cm x 28,5cm of 1/2 GN
- 1 plak Harde Wenerdeeg van Koopmans Professioneel
- 450 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
- 800 g Monchou
- 500 g crème fraîche
- 8 eieren
- 3 dl water
- 150 gram suiker
- 3 g agar
- 1 citroen (zeste en sap)
- 1 limoen (zeste en sap)
- 1 sinaasappel (zeste en sap)