Brownie Salted Caramel
Recept van onze ambassadeur Didier Besnard
Brownie:
Brownie:
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Leg onderin de bakvorm bakpapier en vet de randen in met boter of Dr. Oetker Professional Bakspray.
- Klop de boter zacht.
- Voeg de browniemix, het ei en het water toe.
- Mix het geheel 6 minuten tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Leg een vel bakpapier op de brownie.
- Plaats de bakvorm iets onder het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de brownies op 140 °C in ca. 50 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig.
- Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.
- Kook de suiker met het water in een pan. Voeg het cacao poeder toe.
- Kook de slagroom in een pan, voeg de gelatine toe.
- Voeg de slagroom toe aan het chocolademengsel en blijf roeren tot de glazuur tot 27°C afgekoeld is.
- Snij de brownies in blokken van ca. 5 x 6 cm.
- Glaceer de brownies op een rooster. Laat afkoelen.
- Maak een mooie karamel met de suiker en het water, roer niet. Blus af met de slagroom. Laat afkoelen.
- Voeg roerend de zachte boter en het zout toe.
- Serveer de brownies met de zoute karamelsaus.
- Rasp de citroenschil, pers de citroen en kook het geheel op met de suiker.
- Voeg het ei toe en blijf op het vuur roeren tot een binding is ontstaan.
- Laat de crème afkoelen en voeg de zachte boter toe.
- Doe de citroen crème in een spuitzak voor garnering.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Disposable bakvorm


Bladgelatine Helder


Mix voor Brownies
Allergenen




Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Door brownies precies te snijden en portioneren, behaal je een hoger rendement. Bekijk de kosten voor verschillende eetmomenten.Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Mixer met garden
- Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5cm x 28,5cm (of 1/2 GN)
- Steekvorm/ring Ø 5 cm
- 1 kg Dr. Oetker Professional Mix voor Brownies (zak 1kg)
- 140 g zachte boter
- 2,7 dl water
- 85 g ei
- 240 g suiker
- 80 g water
- 80 g cacao poeder
- 160 g slagroom
- 10 g Dr. Oetker Professional Gelatine blaadjes (geweekt in koud water)
- 200 g suiker klontjes
- 1 dl mineraal water
- 100 g gezouten boter
- 2 dl slagroom
- 5 g zout
- 1 citroen
- 1 ei
- 50 g suiker
- 45 g boter