Brownie met limoen mascarpone mousse
Brownie:
- Verwarm de oven voor op 140°C
- Leg onderin de bakvorm bakpapier en vet de randen in met boter of Dr. Oetker Professional Bakspray
- Klop de boter zacht
- Voeg de browniemix, het ei en het water toe
- Mix het geheel 6 minuten tot een glad beslag
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Leg een vel bakpapier op de brownie
- Plaats de bakvorm iets onder het midden van de voorverwarmde oven
- Bak de brownies op 140 °C in ca. 60 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig
- Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert
- Verwarm sap, rasp en suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen
- Sla de slagroom stijf samen met het afgekoelde limoensiroop. Meng als laatste de mascarpone erdoor. Zet koud weg
- De brownies zijn zonder de Limoen-mascarpone mousse een maand te bewaren in de vriezer, het ontdooien van de brownies zal ongeveer 4 uur duren. Daarnaast is dit product 3 dagen te bewaren in de koeling
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Disposable bakvorm


Dr. Oetker Professional Mix voor Brownies
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Brownie bakvorm
(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) 35,5cm x 28,5cm (of 1/2 GN) - Keukenmachine
- 1 kg Dr. Oetker Professional Mix voor Brownies (zak 1kg)
- 140 g zachte boter
- 2,7 dl water
- 85 g ei
- 150 ml limoen sap
- Rasp van 1 limoen
- 30 g fijne kristalsuiker
- 100 ml slagroom
- 250 g mascarpone