Boltaart
Lijkt ingewikkeld toch, zo'n bolvormige taart? Mis! Deze taart kun je in veelvoud voorbereiden en bewaren in de vriezer. Makkelijk en natuurlijk prachtig om te zien.
Bereiding biscuitbodem:
- Leg het velletje bakpapier over de springvormbodem
- Plaats de rand hierop en sluit de springvorm
- Vet de springvorm in met boter of bakspray
- Doe de biscuitmix, de eieren en melk in een beslagkom en klop het geheel met de mixer met garden 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa
- Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad
- Bak de taart onder het midden van de oven (op 160 °C)
in ca. 30 minuten gaar en goudbruin en laat deze afkoelen op een rooster
- Snijd de biscuitbodem 1 keer doormidden en snijd van de bovenkant de randen af zodat deze ca. 20 cm doorsnede wordt
- Strijk de bolvorm licht in met olie
- Doe 400 ml lauw water en de 200 g taartmix in een kom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel
- Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa
- Schenk de helft van het taartmengsel in de bolvorm en druk de bovenkant van de biscuitbodem in het kwarkmengsel
- Verdeel de rest van het taartmengsel over de bolvorm en druk de onderkant van de biscuitbodem in het kwarktaartmengsel
- Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast of nog beter vries deze in
- Maak de bolvorm warm door deze te dompelen in heet water. Stort de boltaart voorzichtig op een groot plat bord en verwijder voorzichtig de bolvorm
- Na het maken van de boltaart kun je deze invriezen en 1 maand ingevroren bewaren. Let op: het ontdooien neemt ongeveer 6 uur in beslag. Duurt dit te lang? Dan kun je er ook voor kiezen om de boltaart in de koeling te bewaren, dit kan voor 2 dagen.
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Biscuit-/kapselmix


Dr. Oetker Professional Mix voor Kwark taart Naturel
Tip
Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.Tip
Leg in de bolvorm halve aardbeien voordat de kwarktaartvulling in de bolvorm wordt getort en geleer de boltaart na het opstijven af met taart- of spielgelgelei.Tip
Serveer de taartpunten met slagroom en chocoladekrullen.Tip
Spuit op de eerste biscuitlaag een ring met een vruchtenvulling of jam.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Bakpapier:- Springvorm 26 cm
- Kunststof bolvorm 27 cm
- 250 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
- 4 eieren
- 50 ml melk
- 200 g Dr. Oetker Professional kwarktaartmix Naturel of Aardbei
- 400 ml lauw water
- 500 g magere kwark
- 250 ml slagroom