Basisrecept Hollandse Cake
Oveninstellingen:
Elektrische oven: 160 °C
Heteluchtoven: 150 °C
Werkwijze cake:
Elektrische oven: 160 °C
Heteluchtoven: 150 °C
Werkwijze cake:
- Vet de cakevorm in en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik de Dr. Oetker Professional bakspray
- Klop de boter in de keukenmachine zacht en romig
- Voeg de suiker toe en meng het geheel tot een gladde massa
- Mix er één voor één de eieren door en klop het geheel gedurende circa 3 minuten op de hoogste stand tot een glad cakebeslag
- Voeg het cakemeel en de melk in gedeelten toe en meng het tot een glad cakebeslag
- Schep het cakebeslag in de cakevorm
- Bak de cake in 60 – 70 minuten gaar en goudbruin
- Bewaar de cake luchtdicht verpakt tot 2 dagen buiten de koelkast, 2 dagen in de koeling of tot 1 maand in de vriezer. Vriezertip: snij de cake vooraf in royale plakken en haal per keer de juiste hoeveelheid uit de vriezer. Laat buiten de koeling in ongeveer 3 uur ontdooien
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Bakspray


Koopmans Professional Cakemeel
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Cake maak je luchtiger door de melk te vervangen door een extra ei.
Tip
Om een trendy New Cake te maken varieer je met toevoegingen, kleuren en texturen. Speel in op gezondheid (Nutty Banana), op seizoen (Pumpkin Cake), op textuur (Chocolate Marble Cake of Rasberry Swirl Cake bij Starbucks) of gewoon met een leuke naam zoals een Drunken Blondie (half witte & half chocolade cake)
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Cakevorm van 25 cm
- Keukenmachine of mixer
- 250 g Koopmans Professioneel Cakemeel 5kg
- 200 g roomboter of margarine (kamertemperatuur)
- 200 g witte basterdsuiker
- 3 eieren (m) (kamertemperatuur)
- 50 ml melk (kamertemperatuur)