Basisrecept harde wenerdeeg
Harde Wenerdeeg is breed toepasbaar en wordt
gebruikt voor het bakken van taart en koek. Perfect voor o.a. een huisgemaakte appeltaart!
Harde wenerdeeg:
Op zoek naar een leuk recept met harde wenerdeeg? Maak eens Appeltaart Coupe Soleil!
Harde wenerdeeg:
- Meng de bloem met de suiker en een snuf zout in een keukenmachine.
- Voeg boter in blokjes, ei en water toe en kneed tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in plastic folie en laat ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.

GEBRUIKTE PRODUCTEN


Patentbloem
Allergenen



Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Maak het deeg in zo kort mogelijke tijd om te voorkomen dat het deeg te zacht wordt door de boter.
Tip
Zachte tarwesoorten worden gebruikt voor gebak en cake. Harde tarwesoorten worden gebruikt voor brood.Tip
Harde wenerdeeg is ook als uitgerolde plak kant en klaar verkrijgbaar. Net zo makkelijk als bladerdeeg en ideaal om heel snel taarten te kunnen bakken! De kwaliteit van een vriesvers deeg is uitstekend; het wordt tenslotte pas gebakken in jouw oven.
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Benodigdheden & ingrediënten
Harde wenerdeeg:- 100 g fijne kristalsuiker
- 100 g zachte boter
- 250 g Koopmans Professioneel patentbloem
- 2 eieren
- Zout