Appeltaart Didier Besnard
Werkwijze bodem:
- Vet de springvorm in met bakspray of boter
- Steek 2 cirkels van 18 cm uit het deeg. Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met de eerste cirkel en de restanten deeg
- Klop in een mengmachine het amandelspijs met 65 g boter en de eieren
- Doe de frangipane in een spuitzak
- Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 min.) en dep ze droog
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in plakjes
- Smelt 65 g boter en voeg de honing toe. Meng dit vervolgens met de appelplakjes, kaneelsuiker, custard en de rozijnen
- Vul de bodem met de frangipane
- Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
- Leg op de bovenkant weer de tweede cirkel harde Wenerdeeg. In deze plak maak je rond grote gaten
- Afbakken op 170 graden ca. 50 minuten
- Laat de appeltaart afkoelen en haal de taartvorm ervan af
- Bestrooi de taart met poedersuiker en vul de gaten met de kersenjam
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Bakspray


Dr. Oetker Professional Custardpoeder


Koopmans Professional Harde wenerdeeg
Allergenen





Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Bekijk hier meer unieke appeltaartrecepten!Tip
Deze huisgemaakte taart is naast de ronde vorm, ook makkelijk te bereiden in een bakplaat van 37x28cm of 1/2 GN (Beko verpakkingen).Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!
Tip
Gebruik je de vulling niet direct, dan laat de vulling uitlekken in een vergiet of zeef i.v.m het vocht
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Bakspray (Dr. Oetker)
- Springvorm Ø 18 cm
Vulling:
- 6 appels Jonagold/ 1,2 kg bruto
- 75 g rozijnen
- 50 g kaneelsuiker
- 50 g Langnese Honing
- 2 el Dr. Oetker Professional Custardpoeder
- 130 g boter (kamertemperatuur)
- 150 g amandelspijs (Dr. Oetker)
- 80 g eieren
- 80 g kersenjam/poedersuiker