Appeltaart Coupe Soleil
Werkwijze bodem:
Bewaren:
- Vet de taartring in met gesmolten boter en zet op een bakplaat met bakpapier
- Bekleed de ring met het harde wenerdeeg en prik het deeg in met een vork
- Klop in een mengmachine het amandelspijs, de boter en voeg de eieren één voor één toe, meng tot een gladde massa
- Doe de frangipane in een spuitzak
- Schil de appels en snijd ze in fijne plakjes
- Spuit de frangipane op de bodem en leg de appels erop
- Bestrooi met gesmolten boter en de kristalsuiker
- Afbakken in de oven op 170°C ca. 50 minuten
- Haal de ring van de appeltaart en bak weer zonder taartvorm gedurende 10 minuten om het deeg mooi bruin en krokant te bakken
- Laat de taart afkoelen
- Klop in een mengmachine de mix voor banketbakkersroom, melk, slagroom en het rum aroma tot yoghurtdikte
- Doe de banketbakkersroom in een spuitzak
- Spuit de banketbakkersroom op de appeltaart en strijk mooi glad
- Bestrooi met de rietsuiker en karameliseer deze met een brander zoals bij een crème brûlée
- Deze taart is het lekkerst om lauwwarm te serveren
Bewaren:
- Je kunt deze taart in bulk voorbereiden en 2 dagen in de koeling bewaren, maar ook een maand ingevroren bewaren. Haal de taart uit de vriezer en laat deze ontdooien. Let op: dit duurt ongeveer 6 uur. Verwarm de taart 8 minuten in een oven op 160 graden en werk de taart af met de banketbakkersroom en met rietsuiker. Karameliseer de suiker met een brander en serveer direct
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Mix voor Banketbakkersroom


Koopmans Professional Harde wenerdeeg
Allergenen






Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Door de ronde hoeken van een GN bakvorm heb je veel snijverlies. Kies voor een rechte bakvorm.(Dr. Oetker Professional disposable bakvorm) om je rendement te verbeteren of verwerk snijresten in andere toepassingen. Bekijk onze tips voor derving!
Bereken je kostprijs
SOS! Hulp nodig bij het verwerken van taart?
Vulling:
Benodigdheden & ingrediënten
Bodem:Vulling:
- 6 appels (Jonagold)
- 100 g roomboter
- 100 g kristalsuiker
- 200 g amandelspijs (Dr. Oetker)
- 100 g boter
- 100 g eieren
- 70 g Dr. Oetker Professional Mix voor Banketbakkersroom
- 175 ml melk
- 125 ml slagroom
- 3 theelepels rum aroma (Dr. Oetker)
- 100 g rietsuiker