Appel bramen crumble
Werkwijze vulling:
- Gebruik appels schoon besteld bij de groenteboer, in blokjes
- Vul een bakje met kokend water en wel de rozijnen hier ongeveer 15 minuten in
- Zet een pannetje op met een eetlepel water, 25 gram suiker en de bramen. Blijf goed roeren tot de bramen zacht worden, plet ze daarna voorzichtig tot de gewenste consistentie is bereikt
- Meng de appelblokjes, gewelde rozijnen, suiker, citroensap en kaneel met elkaar
- Voeg daarna het bramenmengsel toe
- Meng en verdeel dan het mengsel over de ramequins
- Snij de koude boter in blokjes
- Verkruimel in de keukenmachine de boterblokjes met de suiker en de bloem tot een crumble
- Verdeel de crumble over de ramequins en zet ze ca. 20 min in de oven op 180 ºC tot de crumble een mooie goudbruine kleur heeft
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Koopmans Professional Patentbloem
Allergenen


Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Serveer (warm) met een bolletje ijs of crème fraiche!Tip
Varieer door het seizoen met verschillende soorten fruit!
Tip
Nog sneller een crumble maken? Gebruik restanten Koopmans Professioneel harde wenerdeeg. Breek in stukjes, voeg suiker of havermout toe (verhouding 5:1) en maal in enkele seconden fijn in de keukenmachine.
Bereken je kostprijs
Vulling:
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden: (voor 10 ramequins 7cm ø)Vulling:
- 5 appels (Jonagold)
- 125 g rozijnen
- 125 g suiker
- 1 el citroensap
- 1 tl kaneel
- 450 g bramen (of een ander (seizoens)fruit naar keuze)
- 125 g suiker
- 125 g koude roomboter
- 200 g Koopmans Professioneel Patentbloem
- Snuf zout