Aardbeienroom soesjes
Het recept aardbeienroomsoesje is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: zomerfruit crumble, cheesecake zomerfruit slice en aardbeienroom soesjes.
Voorbereiding:
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC (elektrische oven), 180 ºC (heteluchtoven)
- Breng water, boter en zout in een pan aan de kook
- Haal de pan van het vuur en meng de bloem er met een spatel door totdat er een bal ontstaat
- Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend nog een paar minuten om het deeg goed te drogen
- Doe het deeg eventueel in een koude kom
- Roer de eieren er stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat
- Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 13 mm
- Leg een bakmat of bakpapier op een bakplaat en spuit 40 soesjes
- Bak in de oven 20 minuten op 200 °C en daarna 15 minuten op 150 °C om het beslag goed droog te krijgen
- Zet de afgebakken soezen op een rooster om af te koelen
- Verdun de aarbeiencompound samen met 50 g ongeklopte slagroom tot een glad geheel
- Klop de overige slagroom samen met de slagroomversteviger, vanillesuiker en suiker stijf
- Voeg tijdens het kloppen de verdunde aardbeiencompound toe en klop totdat de room goed stijf is
- Schep de room over in een spuitzak
- Laat de soezen afkoelen
- Vul de soezen met de aardbeienroom
- Spuit op de bovenkant een mooie rozet van aardbeienroom
- Serveer de 3 elementen op 1 bord
- Garneer de verschillende onderdelen met vers zomerfruit
GEBRUIKTE PRODUCTEN


Dr. Oetker Professional Slagroomversteviger


Dr. Oetker Professional Vanillesuiker


Koopmans Professional Kristalpatentbloem
Allergenen




Allergeneninformatie bepaald op basis van gebruikte ingrediënten. Check altijd de meest recente allergeneninformatie per product op psinfoodservice.nl.
Tip
Shortcut: Koop kant-en-klaar ongevulde soesje en maak alleen de aardbeienroom zelf.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Spuitzak voor soesjesbeslag en voor aardbeienroom
- Spuitmondje 13 mm Ø
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- 1,25 dl water
- 50 g boter
- 100 g Koopmans Professioneel Kristalpatentbloem
- 3 à 4 eieren
- Mespunt zout
- 60 g aardbeien compound
- 5 dl slagroom
- 32 g Dr. Oetker Professional slagroomversteviger
- 32 g Dr. Oetker Professional vanillesuiker
- 80 g kristalsuiker