Aardbeien, frambozen en munt granita
Werkwijze granita:
- Voeg de verse munt, theezakjes en suiker toe aan het water. Kook het water tot alle suiker is opgelost.
- Plaats het geheel 30 minuten in de koeling. Verwijder na het koelen de theezakjes en takjes munt.
- Giet het mengsel in de blender en voeg hier het fruit aan toe.
- Mix tot een egale massa ontstaat en stort deze hierna in een afgesloten ondiepe metalen vorm.
- Plaats de vorm 6 uur in de vriezer. Roer de granité om de 10 minuten door met behulp van een garde tot er een structuur ontstaat van geschaafd ijs.
- Schraap met een vork de granita los
- Schep over in mooie glaasjes
- Garneer naar inzicht met vers fruit, blaadjes verse munt en eetbare bloemen
Tip
Gebruik je fruit uit de diepvries? Zorg er dan voor dat deze in een zeef eerst goed uitlekt.
Benodigdheden & ingrediënten
Benodigdheden:- Blender
- Glaasjes om te serveren, ca 6 cm Ø
- 4 takjes verse munt
- 4 theezakjes, bijvoorbeeld groene thee citroen
- 75 g suiker
- 500 g kokend water
- 350 g aardbeien
- 150 g frambozen
- Vers fruit zoals: aardbeien, aalbesjes, frambozen
- Verse muntblaadjes