Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

Petit grand dessert

Mag het wat minder? Van de overdadige grand desserts en proeverijen zijn we overgegaan naar lichtere desserts of het delen van een dessert. Toch is een dessert niet weg te denken en binnen deze menugang winnen taart en gebakken producten aan populariteit. Een dessert vinden we nog altijd de fijnste afsluiting van een leuk en gezellig etentje. Maar misschien iets minder groot? Daarom ontwikkelden we het petit grand dessert. Drie kleine desserts op een mooi bordje. Genoeg om de gast te verwennen, tegen een aantrekkelijk rendement voor jou.

Shortcuts huisgemaakt met een beetje hulp

Het petit grand dessert bestaat uit drie verschillende onderdelen. Het klinkt wellicht als veel werk. Daarom zijn er aan de receptuur een aantal convenience producten toegevoegd. Voor de keuken relatief makkelijk te maken, zonder het huisgemaakte karakter te verliezen. Daarnaast worden er ook een aantal shortcuts omschreven. Op deze manier blijft het huisgemaakte dessert mogelijk. 

Op thema maak er iets speciaals van

De makkelijkste manier om een leuk petit grand dessert te maken is met een thema. Bijvoorbeeld: seizoensfruit, feestdag, kleur of op klassieke smaken. Wij hebben twee petit grand desserts voor je gemaakt. Één met de klassieke smaken koffie en chocolade, speciaal voor de chocolade liefhebber en een tweede met tropisch fruit in de hoofdrol.

Presentatie mooie topping en een mooi bord

Om het petit grand dessert de allure te geven van een grand dessert is het belangrijk dat je met de presentatie uitpakt. Gebruik vers fruit, een mooie chocolade topping en kies voor een bijzondere vorm van uitsnijden: een slice, een blokje, een rechthoekje of een klein rondje. Varieer per onderdeel. Presenteer ze tot slot op een mooi bord.

Extra verkoopkans...

Bij elk petit grand dessert zou je een leuk drankje op de kaart kunnen zetten. Een speciale thee-blend die mooi bij de smaak van het dessert aansluit , bijvoorbeeld een speciale koffie of een passende dessertwijn. Zo is je verhaal naar de klant compleet en heb je een extra omzetkans gecreëerd.

Ontvang recepten, tips en meer... Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dr. Oetker Professional!Chocolade koffiemousse tompouce

Chocolade koffiemousse tompouce

Chocolade taartpuntje

Chocolade taartpuntje

Karamelijs koeksandwiches

Karamelijs koeksandwiches