Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

Petit grand dessert

Mag het wat minder? Van de overdadige grand desserts en proeverijen zijn we overgegaan naar lichtere desserts of het delen van een dessert. Toch is een dessert niet weg te denken en hierbinnen winnen taart en gebakken producten aan populariteit. Een dessert vinden we toch nog de fijnste afsluiting van een leuk en gezellig etentje. Maar misschien iets minder groot? Daarom ontwikkelden we het petit grand dessert. Drie kleine desserts op een mooi bordje. Genoeg om de gast te verwennen tegen een aantrekkelijk rendement voor jou.

Shortcuts huisgemaakt met een beetje hulp

Het petit grand dessert bestaat uit drie verschillende onderdelen. Het klinkt wellicht als veel werk. Daarom zijn er aan de receptuur een aantal convenience producten toegevoegd. Voor de keuken relatief makkelijk te maken, zonder het huisgemaakte karakter te verliezen. Daarnaast worden er ook een aantal shortcuts omschreven. Op deze manier blijft het huisgemaakte dessert mogelijk. 

Op thema maak er iets speciaals van

De makkelijkste manier om een leuk petit grand dessert te maken is op thema. Bijvoorbeeld: seizoensfruit, feestdag, kleur of op klassieke smaken. Wij hebben twee petit grand desserts voor je gemaakt. Eén met de klassieke smaken koffie en chocolade, speciaal voor de chocolade liefhebber. En een tweede met tropisch fruit in de hoofdrol.

Presentatie mooie topping en een mooi bord

Om het petit grand dessert de allure te geven van een grand dessert is het belangrijk dat je met de presentatie uitpakt. Gebruik vers fruit, een mooie chocolade topping en kies voor een bijzonder vorm van uitsnijden: een slice, een blokje een rechthoekje, een klein rondje. Varieer per onderdeel. Presenteer ze tot slot op een mooi bord.

Extra verkoopkans...

Bij elk petit grand dessert zou je een leuk drankje op de kaart kunnen zetten. Een speciale thee-blend die mooi bij de smaak van het dessert aansluit , bijvoorbeeld een speciale koffie of een passende dessert wijn. Zo is je verhaal naar de klant compleet en heb je een extra omzetkans gecreëerd.

Meer tips ontvangen over petit grand dessert? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!Chocolade koffiemousse tompouce

Chocolade koffiemousse tompouce

Chocolade taartpuntje

Chocolade taartpuntje

Karamelijs koeksandwiches

Karamelijs koeksandwiches