Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

New York classics Amerikaanse klassiekers die niet mogen ontbreken op jouw menukaart

Door: Marianne Snel - foodstylist/foodfotograaf/receptontwikkelaar 

Op elke hoek van de straat vind je er wel een tearoom, bakkerswinkel, coffee & tea bar of een cupcakeshop. New York is een absolute inspiratiebron voor het ontdekken van lekkere koekjes, taarten en ander gebak. Eén voor één tonen de coffeebars een prachtig assortiment aan taarten op de toonbank. Op mooie schalen, marmeren snijplanken of onder glazen stolpen. En alles met de “looks” alsof het huisgemaakt is. Wanneer je binnen stapt krijg je ook direct een “warm welcome” en thuisgevoel. Alsof je even bij familie of vrienden koffie gaat drinken.

Deze homemade trend met Amerikaans gebak is ook naar Nederland overgewaaid. En al even aan de gang. Maar die heerlijke klassiekers uit New York doen het nog steeds heel goed. Ze smaken niet alleen lekker! Ze zien er ook uitnodigend uit met al die lagen en toppings. Een kleine leuke twist in receptuur en er staan drie prachtige nieuwe taarten op de kaart en wellicht straks ook bij jou op de toonbank!

Een bekende klassieker

Een van de bekendste klassiekers is de New York cheesecake. Makkelijk te maken met een koekkruimelbodem en de romige smaak van roomkaas. Met deze taart varieer je snel door bijvoorbeeld een frisse fruitsmaak door de roomkaasvulling te mengen, zoals passiefruit. Wees creatief met een leuke topping waarin het fruit weer terug komt en combineer met witte chocolade. 


Perfecte taart voor chocoholics

Iets minder bekend is de Brooklyn Blackout cake. De perfecte taart voor chocoholics. Hij wordt namelijk van onder tot boven gemaakt met chocolade. Drie lagen chocolade biscuitdeeg met daartussen een mousse van chocolade en helemaal bovenop, natuurlijk chocolade!


Red velvet, maar dan met aardbeien en kokosroomkaasvulling

De red velvet cake mag natuurlijk niet ontbreken wanneer we het over New York’s classics hebben. Een echte showstopper van rode lagen biscuitdeeg. Net even anders is de roomkaasvulling. Tussen elk laagje vind je de smaken van witte chocolade, kokos en aardbeien terug. Decoreer de taart met verse aardbeien en kort geroosterde kokosrasp.


Naked, net iets minder calorieën!

Natuurlijk zijn deze taarten gecreëerd om te verwennen. Maar er is nu een nieuwe trend. De “naked” cake. Bedoelt om iets minder calorieën te eten. Met “naked" wordt bedoeld dat de taarten niet met boter- of roomkaascrème worden gedecoreerd. Daarmee worden ze iets minder zoet en bevatten ze ook minder calorieën. Een leuk voordeel, ze zijn een stuk gemakkelijker om te maken! Geen gepriegel meer met een paletmes en een ronddraaiend plateau!

Over Marianne Snel

Marianne Snel is foodstylist, foodfotograaf en receptontwikkelaar. Een creatieve duizendpoot die met haar creativiteit en kennis culinaire producties maakt. Haar receptuur is niet alleen heel smaakvol en gemakkelijk om te bereiden. Ze zijn ook nog eens plaatjes om naar te kijken. Marianne doet met regelmaat de styling voor kookboeken, maakt culinaire producties voor foodprofessionals en ontwikkelt receptuur voor Marqt, Honig, Heinz en Dr. Oetker Professional. 

Maak je eigen menukaart en genereer direct jouw menukaart in PDF!Meer over Amerikaanse patisserie

Meer over Amerikaanse patisserie