Huisgemaakte taart op de kaart
Dr. Oetker Professional Koopmans Professioneel

Een goede dessertkaart samenstellen

Een goede dessertkaart is onmisbaar! Desserts zorgen voor een goede afsluiting en terugkerende gasten in het restaurant.

De ideale dessertkaart bestaat uit ca. 6 onderscheidende gerechten. Denk bij het samenstellen van de dessertkaart aan de opbouw en balans. Dit geldt niet alleen voor de verschillende desserts, maar is ook relevant binnen de gerechten zelf!

Textuur

In de menukaart draait het allemaal om variatie. Het gaat hier niet alleen om de variatie in smaak, maar ook verschillende texturen zijn van belang. Denk in componenten, zoals taart, mousse, ijs, fruit, gel, saus, crumble, etc. 

Temperatuur

Ooit afgevraagd waarom Dame Blanche zo populair is? Koud ijs, slagroom én warme chocoladesaus! Met verschillende temperaturen op het bord verhoog je de sensatie van je gerecht. 

Zoet & Zuur

Desserts zijn vaak overwegend (erg) zoet. Gebruik van een zure component zorgt voor diepgang in het gerecht.

Creatief met klassiekers

Gasten kiezen vaak voor vertrouwd. Binnen de bekende klassiekers is er genoeg ruimte voor creativiteit. Maak gebruik van gerechten die herkenbaar zijn voor de gasten maar wel vernieuwing creëren. Zoals de combinatie appeltaart & crème brûlée in onze Appeltaart Coupe Soleil!

Maak je eigen menukaart en genereer direct jouw menukaart in PDF!meer rendement uit je dessertkaart

Bekijk de 7 tips voor een menukaart die stuurt op desserts met een hoog rendement.


Appeltaart Coupe Soleil

Appeltaart Coupe Soleil