Wijn & dessert combinaties
Nadat jouw gasten hebben genoten van een heerlijk diner, kan een perfect samengesteld dessert in combinatie met wijn niet ontbreken. Maar welke wijn past nou het beste? Dessertwijnen worden veelal gecombineerd met mierzoete alcoholische dranken. De opkomst en het assortiment van complexere wijnen wordt wel steeds uitgebreider. Het is daarom belangrijk om kennis te hebben van welke type dessertwijnen het best te combineren zijn bij verschillende smaken en soorten desserts.
In onderstaand kennisdocument vind je daarom een aantal tips die het jou gemakkelijker maken bij de keuze van perfecte wijnen + dessert, oftewel foodpairing! Met een handige overzichtstabel!
download wijn & dessert combinatie kennis document
Tips bij het combineren
van taart en dessert met een dessertwijn:
1. Vanwege de vele suikers in dessertwijnen kun je deze met gemak een lange tijd geopend bewaren!
2. De smaak van de wijn moet minstens net zo zoet zijn als het dessert, dit brengt het dessert tot een beter geheel.
1. Vanwege de vele suikers in dessertwijnen kun je deze met gemak een lange tijd geopend bewaren!
2. De smaak van de wijn moet minstens net zo zoet zijn als het dessert, dit brengt het dessert tot een beter geheel.
Foodstyling tips
Het petit grand dessert is een verrassende afsluiter van een overheerlijk diner! Drie kleine desserts op een bordje. Wil jij ook weten hoe je kunt stylen met eetbare bloemen of chocolade? Bekijk al onze foodstyling tips & trends. Lees meer over foodstyling.